Skip links

Какво трябва да знаете за праговете за душ кабина?

Има някои детайли в изграждането на баня, но всъщност са значими, дори и малки на размери. Сред интериорните компоненти, притежаващи важност, са праговете за душ кабина. 

Съществуват няколко вида, изработени от различни материали, които се различават по монтаж и форма. Екипът на Panda Design споделя с вас основните характеристики, които е важно да знаете за праговете за душ кабина.

Защо е важно да помислите за тази част от процеса и изграждане на обзавеждането при ремонтиране на банята?

За създаване на преграда между мястото, обособено за къпене и останалата част от банята, без да се мокри цялото помещение, се поставят ограничители, явяващи се праговете за душ кабина. Благодарение на тях водата не достига извън очертанията и се оттича в канала. Важно е да помислите за този компонент при изготвянето на предварителен проект, защото ако решите след това да поставите подобно хигиенно средство, когато вече сте сложили плочките, фугите и всичко останало, ще трябва да развалите част от фасадата, за да изградите ограничителите и да извършите монтажа. 

Важно е да съобразите правилно размера на оформлението с коритото на хигиенното средство, което стандартно е 90×90, но има налични и много други варианти, които следва да се вземат под внимание. 

Подходящо е да съобразите цветовете на този компонент с останалата част от помещението и да прецените дали си кореспондират помежду си.

Какви видове има?

В зависимост от формата ще откриете квадратни и овални прагове за душ кабина. Тяхното оформление зависи от коритото, което сте избрали. 

В зависимост от материалите на изработката ще срещнете предимно прагове за душ кабина, направени от керамичен или от технически камък. И двата материала са издръжливи и ще осигурят устойчивост на вашата конструкция.

Защо да се доверим на Panda Design за интериора на нашия дом?

Ние от Panda Design сме производители на мебели за баня по поръчка, които се основаваме на усърдна и професионална работа за постигането на отлични крайни резултати. Изработваме както отделни компоненти, така и цялостно обзавеждане. 

В зависимост от разполагаемия ви бюджет, съобразен с критериите и желаните материали за направата на модулите, ние ще ви изготвим план, който да бъде на максимално удобни и достъпни за вас цени.

Ако искате да разгледате нашите проекти и да се запознаете с креативността и уменията ни, имате възможност да разгледате подробно сайта ни или да ни посетите в студиото на Panda Design, което се намира в град София.