Skip links

Какви са предимствата на гранитния плот за кухнята?

Кухненските плотове са едни от най-модерните елементи от модулната кухня, които се превръщат в акцент на помещението. В днешно време се предлагат множество варианти, които се различават по дизайн, модел, производител, размер, материал на изработка. Някои от материалите за направата им са по-предпочитани от други, което се дължи на тяхната здравина, свойства и характерни особености, каквито са гранитните такива. 

Ние от Panda Design осъзнаваме колко е важно всяка мебел да отговаря на останалата част от обзавеждането, за да се създаде балансиран и красив интериор на помещението. Именно поради тази причина ви предлагаме гранитни плотове за кухня на достъпни цени. 

Какви са характеристиките на гранита и защо да изберете гранитен плот за кухнята ви?

Гранитът е материал, който се използва за изработката на масивни и устойчиви конструкции поради неговите свойства. Мебелите, изработени от гранит притежават следните характеристики, явяващи се предимства:

  • Те са изработени от естествен камък, характеризиращ се с голяма здравина и устойчивост на натиск;
  • Върху вашата мебел по поръчка, изработена от гранит, можете да поставяте всякакви вещи, дори и гореща посуда, извадена направо от фурната или свалена от контрола. Такива плотове издържат на топлина и не променят облика си;
  • Грижата за покритието е лесна, а поддържането на хигиената се извършва бързо, чрез избърсване с влажна кърпа;
  • Естественият камък изглежда много красиво и поради тази причина всички изработки, които включват в състава си гранит, имат невероятен дизайн, отличаващ и запомнящ се.

Високи ли са цените на гранитните плотове по поръчка?

Въпреки че за повечето хора гранитните мебели за кухня имат висока цена, това не е така в дългосрочен план. Гледайки цената на мебели, изработени от ПДЧ или МДФ, със сигурност тази на гранитните плотове за кухня са по-високи. В дългосрочен план обаче излизат изгодно, защото тази повърхност ще се запази години наред непокътната. Експлоатационният срок на изработки от висококачествени материали, се характеризират и като по-горен клас. Гледайки в перспектива цената си заслужава, защото той ще остане част от притежанията ви дългосрочно, ще запази повърхността си непокътната и ще ви осигури качество за изпълнение на домакинските задачи.

Защо Panda Design е най-добрият избор за вас?

Причините да изберете Panda Design са много. Основната е професионализма, с който изпълняваме всяка една задача. Всички кухненски мебели по поръчка, който изработваме, независимо дали за кухня или друг тип стая, са направени индивидуално, спрямо вашите предпочитания и изисквания, на достъпни цени. Ако имате желание да разгледате на живо нашите старателно направени изработки, можете да посетите студиото ни, намиращо се в град София.