Skip links

За какво може да използваме дървения плот в кухнята?

Съвременните кухни се различават значително от тези в миналото и това повлиява на модните тенденции в интериорния дизайн. В днешно време на почит е функционалността на мебелите в съчетание с техния красив и практичен дизайн. 

Ние от Panda Design осъзнаваме колко е важно качеството на кухненските мебели по поръчка, които избирате и поради тази причина влагаме цялото си старание и най-качествените материали на пазара, за да създадем солиден и ефектен краен продукт, който освен да пасне отлично на интериора, да може да се използва по предназначение. Един от най-важните модули, които изработваме за кухни, се явява дървения плот по поръчка.

За какво служи дървения плот в кухненското помещение?

Дървените плотове са основен модул от интериорния дизайн, които се окачествяват като красив и удобен начин за извършване на домакинските задължения. За направата им се използват различни материали, в зависимост от вашите предпочитания. Ние от Panda Design използваме масивно дърво, мрамор, ламинат. Разполагаме с минерални, компактни модели. В зависимост от вашия избор се определя трайността, устойчивостта и външния автентичен вид. 

Мебелите по поръчка за кухненското помещение могат да бъдат с различни размери, в зависимост от предназначението, позиционирането и нуждите. Дървото издържа на високи температури и влага, но е важно да го поддържате със специални масла поне 2-3 пъти годишно, за да се запази перфектния външен облик и свойства. 

Основните предназначения, които този модул има, са следните:

  • Може да се използва самостоятелно под формата на барплот, което е ефектен елемент от интериорния дизайн. Барплотът може да служи като място за приготвяне на храната и дори за хранене. На него могат да се сервират напитки в комбинация с високи столове;
  • Може да се използва за вграждане на котлони;
  • Тази разновидност, направена от масивна дървесина, притежава автентичен външен вид, който носи със себе си ретро усещания. Може да служи като естетически елемент от обзавеждането;
  • Имате възможност да използвате този модул за приготвянето на храни напитки – заготовки на компоненти, съхранение на съдове за готвене, подправки, кухненски принадлежности;
  • Върху него могат да бъдат поставени малки и средни електроуреди;
  • Пасва отлично като елемент за различни цветови възможности. Изграждаме дървени плотове за бяла кухня, дървени плотове за черна кухня, дървени плотове за сива кухня.

Защо да изберете Panda Design за обзавеждането на вашата кухня?

Нашият екип се състои от професионалисти, които държат на добре свършената работа и се стараят с прецизна точност да изпълнят всяко ваше желание и представа за вашите помещения. Можете да разгледате успешните ни проекти в сайта ни или да присъствате лично в студиото ни, намиращо се в град София, където да станете свидетели от първо лице на вложените първокласни материали, труд и старание в един готов краен продукт на достъпни цени.